Boeken en filmtips

Boek Mannenpakken/Vrouwenhakken

Samenvatting
De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet...? Of wel?

Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is.
Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan...

Mannenpakken/Vrouwenhakken is een bruisende en vernieuwende chicklit met een wel heel erg vrouwelijk tintje: het is de eerste Nederlandse en Vlaamse chicklit waarin het hoofdpersonage op vrouwen blijkt te vallen. Niet voor niets betitelde de media Mannenpakken/Vrouwenhakken daarom als de allereerste chick-on-chicklit.

Recensie(s)
De jonge Milou (25) ontdekt geleidelijk, na andere ervaringen, haar lesbische geaardheid. Ze ontmoet vrouwen, raakt verliefd en doet ervaring op. Deze zogenoemde chick-on-chicklit, geschreven in de ik-vorm, heeft alle bekende ingrediënten: belangrijk, veeleisend werk, vriendinnen, uitbundig winkelen en uitgaan, zorgen over kleding en seks. Nieuw in het Nederlands taalgebied is de lesbische verkenning: via clubs en internet, het bekend maken bij familie, vrienden en op het werk. Deze humoristische en erotische chicklit vertelt een licht en soms spannend verhaal in Belgische sfeer. De Nederlandse schrijfsters, Maes (1988) en Slotboom (1984) zijn respectievelijk voorlichter seksuele diversiteit bij het COC Limburg en glaskunstenares. Hun boek kwam tot stand via crowdfunding voor een platform voor startende auteurs. Een verrassend debuut, geschikt voor jonge lesbische én andere vrouwelijke lezers.

Activiteiten

woensdag 01 dec 2021
Wereld Aidsdag