de banner van de regenboog

Hoe de meester juf werd

Dankzij Bert Woudstra van Stichting Transgenders Noord Holland kwam ik dit stukje tegen. 

Prachtig verhaal van de coming out van Milly Lanser

Zorgvuldig bereidde Milly Lanser (56) haar identiteitswisseling voor op een school vol pubers. Ze was op het Huygens College in Heerhugowaard meneer Lanser en keerde na de zomervakantie terug als mevrouw Lanser.

Hoe meester Milko na de zomervakantie terugkwam als juf Milly
In: AD, 4 januari 2020

https://www.ad.nl/binnenland/hoe-meester-milko-na-de-zomervakantie-terugkwam-als-juf-milly~abc492acd/?fbclid=IwAR299KF0_1tYUzZzSa0NH-qcssH05u54fMPKmRC6_v8sjfIIYoiWu7eQpVk

 

Milly Lanser

Coming Oud

Wij kregen deze link toegestuurd met het verzoek om het op onze website te posten. Je hoeft niet altijd jong te zijn om uit te kast te komen.

https://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/coming-oud

 

Coming Out en een licht verstandelijke beperking

Tijdens afgelopen ReR kitchen ontmoette ik Arnold Boekhoff hij is homo en heeft een verstandelijke beperking. Hij heeft een prachtig youtube filmpje hierover gemaakt en die wil ik graag met jullie delen.

 

Jong en Dakloos - Spoken word

Wat als je na jaren van onderdrukking besluit dat loze beloften geen toekomst brengen
en de bittere smaak van de zin: ik hou van jou op je lippen blijven plakken
terwijl je het verleden probeert te vergeten.
en je eigen woord is het enige wat over blijft.

Wat als je op een dag de moed bij elkaar raapt, je keel schraapt en,
Je moeder recht in haar gezicht aankijkt “mam, ik ben niet hetero” en zij wegkijkt. 
Je vaders handen heffen zich richting jouw gezicht.
En jij alles bent wat over blijft.

Moeder maakt zich sterk voor jongeren met genderdysforie

PURMEREND – Als meisje gevangen zitten in een jongenslichaam. Dat overkwam Sietse Wester. De 15-jarige Beemsterling leeft nu 2 jaar als jongen en is in transitie. ‘Voor jongeren met genderdysforie is dit een lastige periode’, zo vertelt moeder Kirsten. ‘Daarom hoop ik een groep samen te kunnen stellen die bijvoorbeeld eens per maand bijeen komt om op een ongedwongen manier ervaringen uit te wisselen.’

Coming-out, maar als wat?

Ik zit met een kop thee en een boek op de bank als mijn dochter van vier binnen komt huppelen. Ze kruipt naast me. 'Mam', begint ze met een ernstig gezicht. 'Mam, kun je ook verliefd zijn op een meisje?' Ik aai haar krullen en voel een glimlach opkomen. 'Tuurlijk meis', is mijn antwoord. Ze knikt met een ernstig gezicht. 'Mam', gaat ze verder. 'Mam, ben jij weleens verliefd geweest op een meisje?' Wat ben ik blij dat ik nu niet politiek correct hoef te antwoorden, maar dat ik het naar waarheid kan beamen. Ze kijkt me opgelucht lachend aan, geeft me een kus en gaat weer met de bal naar buiten.

Coming-out zonder beperkingen

Hallo

Mijn naam is M., 32 jaar en bij mijn geboorte heb ik een lichte hersenbeschadiging opgelopen. Op mijn 27e ben ik openlijk er voor uitgekomen dat ik homo ben en op mannen val.

Dat vond ik zelf best lastig, daarom heb ik het eerst aan een goede vriendin verteld. Die reageerde gelukkig heel lief, dus heb ik het toen mijn ouders verteld. Ik heb dit per telefoon verteld, maar achteraf had ik het ook aan ze kunnen vertellen toen ik bij hen was. Zij hebben er totaal geen moeite mee, en accepteren mijn geaardheid volledig. Binnen ons gezin maakt niemand er een probleem van. Eigenlijk niemand, en dat was en is voor mij best wel een opluchting.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.