de banner van de regenboog

Politie team Purmerend

Op woensdag 19 oktober 2022 was de Pride Avond van het Politieteam Purmerend in de Lutherse kerk aan de Hoogstraat in Purmerend. De presentatie van deze avond was in handen van Ellie Lus. De avond was opgezet door medewerkers van het Purmerends politieteam Suzan Hoogenhoud en Klazien Visser. Tijdens de avond was er een optreden van dragqueen La Lolly. Ook wij van stichting ReR waren uiteraard hierbij aanwezig. 

Aan de hand van een aantal stellingen werd gepraat over het weigeren de loveband, acceptatie, je veilig voelen in Purmerend en de rol van de politie en Roze in Blauw, het politienetwerk dat in het leven is geroepen voor mensen uit de LHBTI+ gemeenschap.. Vooral de jongeren kwamen aan het woord. Zij hebben een hele andere beleving. Op school worden zij vaak gepest of zelfs mishandeld.
Dat er in de media veel aandacht wordt besteed aan genderidentiteit werkt niet in hun voordeel vertelt een van de aanwezigen, maar aan de andere kant helpt het jonge transgenders wel om gemakkelijker uit de kast te komen en om er met anderen over te kunnen praten.
Vroeger was er geen Paarse Krant en kon je nergens met je vragen terecht.
De bereikbaarheid van de politie kan beter en aangifte doen gaat niet altijd gemakkelijk. De politie zegt te streven naar "inclusieve teams" zodat mensen die bij de politie aankloppen beter begrepen en serieus genomen worden. Wonen in Purmerend is toch altijd veel beter dan in bijv. een Christelijke dorp.

Boodschap blijft als je iets overkomt meldt het bij roze in blauw op telefoonnummer 088-1691234

edithelliepetra klein

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.